Thursday, February 12, 2009

Twinfalls

Surfdag: Sprecks
Segel: 5.3 + 4.7
Bräda: Mistral
Vågor: 1 meter
Tid på vattnet: 1 timme
På vattnet: Jag & Foppa



Och så gjorde vi det. Åkte till det "berömda" Twinfalls. Hmm vattenfall. Hurra sa Viktor. Bläh tyckte Foppa som hela tiden sagt att vattenfall inte är mycket att hänga i julgranen om det inte är Niagra-falls... Skulle han få rätt? Vi har ju varit där 2 gånger tidigare så svaret fanns nog begravet där någonstans lång bak i pannloben. Hur som helst var det en ganska fin förmiddag och vi kände egentligen inte för att göra något så av ren uttråkning valde vi att sticka iväg iallafall. Tja rätt turistigt med många "hikingturer" lett av guider som man mötte där mitt i djungeln tillsammans med läskförsäljning och annat krimskrams. Någon som har på känn vart det barkar??

Jaja, kameran var ju med för en gångs skull och batterier och minneskort preppade så det blev lite fotografering. Dock under protest ifrån samtliga gruppmedlemmar av märket Tärnell-Travel. Blev mest ryggtavlor och en del grimarser men med bästa semester-filtret påsatt är dessa filtrerade :-)

L & E penetrerar den täta vegetationen! Vadar i krokodilfyllda floder med ormar som slingrar sig i träden... Plötsligt prasslar det bland träden... L stannar upp. Kan det vara en bergspuma som närmar sig?? Nej bara en fet amerikan som varit på toaletten.. Ja ni hajar... Vi var inte ensamma.



Jag kom med på bild!

V plaskar i vattnet enligt instruktion!

Efter den otroliga upplevelsen åkte vi till stranden för att kolla vinden. Hookipa såg rätt bra ut när vi åkte förbi men vid hade ett annat mål för dagen och stack till Sprecks för att träna hopp. Riggade 5.3 då det såg rätt tunt ut... Fel beslut. Totalt överrigad i en halvtimme och vi stack in för att rigga ner till 4.7. Ut på vattnet igen och nu hade vinden ökat ännu mer så det blev ytterligare 30 minuter med överriggad 4.7. Sprecks är känt som ett bra ställe att träna hopp. Helt värdelöst, iallafall idag. Chopp och vågor blandat i en enda sörja... Ibland kom två störret vågor med 3 meters mellanrum... Hoppade man på den första krashade man rakt in i den andra... Bläh!

3 comments:

  1. ...hmm...här hemma är det slask varvat med isbane halt...ögoninflamation...förskylningar...host host och ganska grått... ;-)

    Aloooha

    Calle

    ReplyDelete
  2. Hehe... Ja men nu har ni inte långt kvar innan ni drar va??? Är det 27:e Feb ni kommer?

    Hälsa Fam och krya på er!!

    Är det första brytet till vänster om baby beach som kallas secret.. Eller är det den efter?? Vi är sugna på lite hopp träning men det ser lite grunt ut...

    ReplyDelete
  3. Hopp träning är bättre på Spreckan.
    Secret är lite vågridning och lite hopp men svårtimat.
    Spreckan är enklare att förutse när rampen kommer.
    Njut nu sista tiden, Sverige suger rätt bra...host...kli i ögat...inflamation
    twinfalls låter riktigt nice i jämförelse med Sverige ;-))

    ReplyDelete