Sunday, January 18, 2009

Grillkväll hemma

Vi hade lovat V att åka till lekplatsen för att bränna några V-kalorier. Tyvärr innebar gårdagens "storm" att det regnat en del på norrsidan och man verkar inte ha konstruerat köpcentrets segeltak speciellt bra för så fort det regnar stänger man lekplatsen p.g.a att golvet blir blött och lite halt då det regnar in ... Risk för dödsfall kanske ? :-)

V på väg att krisa när han själv kom på lösningen... Upp till övervåningen för lite lördagstatuering! För att "väga upp" dagens kris så behövdes två stycken. En Spiderman och en Wall-E tatuering. Supersnygga!!!

L hade precis hittat en nyöppnad Vietnamesisk restaurang och E somnade lämplig precis till lunchen. Nu har vi hittat en ny favorit!! Det blir säkert ett par återbesök.

Lunchkaffe ifrån våran blivande sponsor på stranden?



Vi bestämde oss för att ha lite lördags-grill-lyx och köpte 3 stora "New York Strip steakes" med en avocado sallad och Foppa anslöt lagom till grilldags. V och E utfodrades innan vi åt med korv och en barnmatsburk. Stoppade dom i badet för att få dom i rätt bedtime-mood. E blir helt sjövild när man sätter henne i badkaret med V. Går inte ens att beskriva! Som tur är badkaret inglasat och inte ens taket är tort när dom badat. Och inte har dom kommit ner i varv heller. Jaja.. L's magiska touch fick E i säng... Eller var det vällingflaskan?? Även V somnade till slut och biffarna hamnade "omedelbart" på grillen. Grilla gör man inte med grillkol utan husvärden kom ut och gjorde ordning en storhög med små pinnar och slängde sedan på stora vedträn av olika trädslag för rätt smak. Det tog nog en timme innan det var grill-time. Det brann fortfarande efter maten och vi beslöt oss för att ta kaffe vid grillen. Tydligen var det fler av dom boende/inneboende i grannskapet som sett elden och anslöt. Det verkar vara lite av ett hippie kollektiv och det blev en rätt skön kväll med många bra historier om hur ex. Hose från Elsalvador 62 år hade bott i nästan hela Asien och även Australien på olika hippiekollektiv. Bl.a annat bott två år på stranden och varje kväll gjort upp eld som man spridit runt sovplatsen för att mota bort ormar och andra dödliga djur...

Han och Foppa ska hike:a uppe på Haleakala i två dagar och gå ner i själva vulakanen och kolla på lava-tubes. Väntar med spänning på mer historier ifrån deras bonn-fire kvällar :-)

Vi var nog drygt 10 personer runt grillen och några av dom länder som var representerade var:
Tyskland, Holland, Tibet, Indien, Elsalvador, Argentina, Schweiz, USA och Sverige...
Foppa fick årets sista avocado av Hosè. Gårdagens storm hade ruskat ner dom sista i träden som man haft svårt att komma åt.

2 comments:

  1. Mysigt plejs!

    En schysst grillkväll med spökhistorier kan aldrig vara fel ...

    Visst kan det vara trist med storm och ingen surf, men tillfälle att vila kroppen och materialet.
    Ja, på söndag smäller det!
    Ser att det svalnat en dal i Los Angeles, när jag läser Din vädersida.
    Vi höres, hälsa!
    beta.

    ReplyDelete