Thursday, February 5, 2009

Mera surf

Surfdag: Kanaha
Segel: 5.3
Bräda: Mistral
Vågor: 3 meters
Tid på vattnet: 1 h, 1 h simmandes
På vattnet: Jag & Foppa


Ser ut att vara sista dagen med så pass mycket moln!! Tidig start på dagen och sedan iväg för att byta hyrställe. Gårdagens Hot-segel hyrning visade sig vara ett dåligt drag och jag stack till Secondwind som har North.... Mitt märke :-) Fick ett sprojlans nytt 5-3 Ego, perfect!

Foppa ringde runt 11-tiden och var på väg ut på vattnet. Vinden hade kickat in och det var fin-fina vågor. Det tog tid att byta segel och prata med Hot-gubbarna som var väldigt undrandes till min kritik av seglet och jag var inte på vattnet förrän 12:15... Då det slutade blåsa precis när jag guppat ut i lättvind till revet ihopp om att vinden skulle öka.... Vinden tvärdog och jag fick simma in för 10 gången denna resa. Ofta en 30-45 minuters simmning beroende på strömmar och vågor. Tog nog runt 30 :-(

L och kidsen var hungriga och hade redan stuckit till stora köpcentrumet för lunch. Jag och Foppa stack efter men vinden kom tiilbaka när vi satt i bilen och vi stannade innan centrumet och tog en Burger King i farten... Tillbaka till stranden... Vinden hade droppat. Det positiva var att det fina vädret såg ut att ha kommit tillbaka till ön och solen värmde...

Vi mötte upp familjen på Starbucks för lite em-kaffe. Tillbaka till stranden... Nu blåste det igen och det var rätt många ute och körde. Fick en bra timme på vattnet och höll på att bli av med dagens bästa våg när Ola H försökte sneak:a in på den.... Skrek rätt högt att vi skulle dela på den och köra 8:or men han blev "rädd" och flög av vågen illa kvickt.... Han måste ha trott att den kom en Hawaii:an!! :-) Många sköna svängar ner längs revet... Visade sig bli dagens sista för sedan bestämde sig någon för att trycka på den berömda knappen... Vinden tvärdog... Jaja man kan ju det här med att simma med vindsurfing grejor :-)

Den som orkar kan klicka på grafen och detaljstudera runt kl 13 samt 17. Poof!

När jag nästan kommit in kommer badvakten utåkandes med skoter för att kolla läget... Inga problem så han drar vidare längre ut för att kolla om det saknas någon. Rätt skönt faktiskt! Han hittade en Japan med totaltrasat segel som låg och simmade mot strömmen.... Han fick skjuts in.

Hem för lite power-hour.. Det är när klockan börjar närma sig 18-tiden och alla ska ha mat och barnen ska isäng.... Rätt hektiskt!

Imorgon ska L och V ut på tidig morgonsafari med en katamaran och kolla valar!!!

Och nix, inga kort idag heller.

Men en graf över timmar på vattnet så här långt.... Man kan tolka det på många sätt..
Inte så många timmar, men oftast är det bara en bra timme man orkar sedan börjar man bli trött och det går ofta sämre. Många duktiga seglare kör ofta bara en timme intensivt. Orkar man mer har man helt enkelt kört för mesigt... I vårat fall har ofta inte dagarna erbjudit mycket mer än en dryg timme. Vinden är ofta svag på vinterhalvåret men det är ju vågorna man vill åt och dim har det funnits mycket av så en succe ur den aspekten.. Man kanske inte ska analysera utan mera konstatera... Resan är ju inte enbart en surfresa utan en skön familjesemester utan slask och mörker och drar man upp en graf på det så är ju varje dag en succe :-)

Hur som, här är grafen!

No comments:

Post a Comment