Tuesday, February 10, 2009

Vulkanbesök

Surfdag: Hookipa
Segel: 5.3 Ego
Bräda: Mistral
Vågor: 3 meter
Tid på vattnet: 45 minuter
På vattnet: Jag & Foppa



V har tjatat om att åka till dinosauriernas tid. Alltså besöka vulkanen Haleakala!
Han har läst i en bok att det vara massa vulkanutbrott som fick dinosaurierna att försvinna och förknippar det med vulkaner... Jaja.. Alltså planerades ett morgonbesök in. Man ska vara på toppen vid soluppgång eller nergång. Foppa sov över på soffan för att vi skulle komma upp i tid. Frukosten preppades på kvällen och vi vaknade av klockan som ringde tio minuter i fyra! Kokade kaffe och packade kylväskan och väckte upp V. Planen var att V skulle fortsätta sova i bilen. Han var vaken hela vägen upp och höll hov i bilen med funderingar om stort och smått. Vägen upp till Haleakala är världens snabbaste bilväg mellan 0-3000 meter. Det tar runt 1.5 timmar. Vi kom upp runt 06:00 och solen gick upp 6.33 så vi satte på oss varma kläder och käkade frukost i bilen med värmen påslagen. Det var KALLT!! säkert runt 0 grader. Första gången på snart 3 månader med långbrallor, ingen skön känsla :-)

Molnen samlades snabbt runt toppen och när solen väl började gå upp så var det rätt mäktigt att stå ovanför molntäcket. Som att gå på sockervadd.

Solen på väg upp

V tyckte verkligen om när solen gick upp... Kände till och med värmen i ansiktet!

Lite mera vadd

På vägen ner är det in i dimman som gäller!

Efter att ha kommit hem och sovit en halvtimme åkte vi ner till flygplatsen för att vinka av M & W som har fem sköna dagar på Honolulu framför sig. L & barnen släppte av mig på Hookipa för att leka lite på stora lekplatsen uppe i Haiku och jag hoppades på en lite eftermiddags session. Foppa har med sig sin nya hjälmkamera och nu skulle det bli av!! Efter att vi riggat droppade vinden men vi letade oss ut på vattnet i lättvind och fick en eller kanske två vågor. Många på vattnet! Foppa hamnade lite snett upp på middles brytet där vinden oftast är än lättare. Tvättprogrammet ställdes in på både förprogram och extra sköljningar och han luktar numera relativt gott :-)

Jag & Foppa stannade i Haiku för att komplettera dagens planerade couscous!

No comments:

Post a Comment