Monday, February 9, 2009

Mamas Fishhouse!!!

Idag gällde det att ladda!!! Och då tänker jag inte på vindsurfen utan kvällens huvud-event. Mamas Fishhouse som vi pratat så länge om. Allt hade planerats in i minsta detalj!

M & W hade bytt hotell och flyttat ifrån södra sidan för att äntligen bli riktiga Maui-besökare genom att bosätta sig på den riktiga sidan. Northshore! Dom tog in på Mamas Fishhouse-Inn. Vi hade ordnat barnvakt för kvällen och ingen mindre en Foppa-Fopps skulle tukta barnen under kvällen.

För att komma i rätt mood så åkte vi ner till babybeach för lunchsallad och fika. Inte för mycket! Man vill inte gärna komma till ett kalas med tårta i magen... :-)

Även M & W hittade ner till stranden och fick äntligen se våran strand. Vi bodde ju precis bredvid babybeach förra året och även tidigare år har alltid babybeach varit vår strand...

Fick M & V att posera lite vid stranden.

Tog en rövare och stack förbi Hookipa ihopp om surf. Dåligt med vind och Foppa som snabbt åkt förbi Hotbutiken för att köpa en GoPro Helmet cam var så ivrig att han prompt skulle ut på vattnet trots den frånvarande vinden. Blev mest simma för hans del. Får se om det dyker upp några klipp ifrån Hookipas undervattensliv :-)

Sedan var det hem för att preppa barnen inför kvällen. Vi hade planerat att E skulle somna innan vi stack iväg. Det tog lite tid och vi var en kvart sena när vi kom fram till restaurangen.

Vi började med ett par drinkar i baren. Vilken atmosfär!! Mamas Fishhouse ligger superfint och dom har till och med en egen strand. Palmerna är upplysta och massor av facklor bidrar till Maui-känslan. L samt M & W startade med en Lobster Guacamolè med timjan, själv gick jag på deras berömda crabfish! Allt smakade delikat! Genialt att blanda guacamole med timjan och hummer. Som en smäck! Crabcake:n var 100% krabba men en lite söt tomat salsa. Vi var 100% eniga när det gällde huvudrätten och alla gick på deras signature-dish. Lobster Stuffed Mahi-Mahi with macadamiannut crust. Eller på svenska. Hummer fylld Mahi-Mahi pannerad med Maui's egna favoritnöt macadamian. Helt outstanding!

Efterrätten var en av W's egenkomponerad och väl beprövad rätt.

Skall beställas resolut!
Två kulor vaniljglass, färska jordgubbar i en skål med vispgrädde. Två skedar. Varav W ska ha den längsta. Kyparen rörde inte en min utan fixade allt utom den långa skeden. Snyggt jobbat!

Tusen tack M & W för middagen och en trevlig kväll. Nästa gång tar vi en sjysst krog i Stockholm!

No comments:

Post a Comment