Sunday, February 15, 2009

Kanahadag 2

Surfdag: Kanaha
Segel: 4.7
Bräda: Mistral
Vågor: 1,5 meter
Tid på vattnet: 1,5 timmar
På vattnet: Jag & Foppa


Sol & Bad på Kanaha med lunch innan surfaktiviterna tog vid. Blåsperiod!!!

Fortfarande blåsigt på ön och vågorna är fortfarande "winddriven". Allså stökigt igen. Lite nya försökt med Foppas GoPro kamera som inte gav något. Han envisas med att ha den på underarmen och det blir bara skak av allt! Men nästa år så kanske.... :-)

L & Kidsen stack hemmåt tidigt och jag & Foppa packade ihop för att testa Kuau. När vi kom fram var det bra med vind och Ola kom precis upp och hade fått sin bästa vågridning för året och var "stoked". Vi riggade och var precis på väg ut... Fötterna precis i vattenbrynet när några rutinerade Kuau-seglare kom upp och pekade på himlen och sa att nu dör nog vinden när det där stora regnmolnet ska passera... Vi backade upp igen för att vänta och se. En äldre herre som riggat samtidigt som oss drog ut. Han drog nitlott!! När han kommit ut på vattnet, dessutom rätt långt ut så TVÄRDOG vinden. Alltså NOLL meter per sekund.

Klockan var ändå rätt mycket och solen på ner väg, runt 17-tiden.

Jaja oftast kommer vinden tillbaka och det är bara att dra upp fötterna ur vattnet och sätta sig på brädan så gott det går. Vi väntade. Ingen mera vind. Gubben hade börjat försöket att simma mot land. Kuau är känt för att vara lite lurigt med en riktigt smal passage som man seglar ut mellan revet i form av ett Z. Precis i slutet på passagen som är 5-7 meter bred är det rejält strömt. Åt båda hållen. En ström tar en neråt vind och en uppåt. Inga av alternativen är speciellt bra då det inte går att gå iland p.g.a alla vassar rev som står upp ur vattnet. Get gällde att gubben simmade in precis i mitten av passagen när han väl kom fram. Han simmade nog en styv timme och solen började gå ner. Inte mörkt på något sätt men väl dags att kliva ur vattnet.

Ola och Johan tyckte synd om gubben som nu iallafall syntes ordentligt och hade börjat närma sig land. Han kom tyvärr in för mycket till vänster och strömmen nedåt vind tog honom. Ola som simmat in någon vecka tidigare vet vad det innebär. Man får simma 800-1000 meter neråt kusten för att ta sig i land i Shark-bay :-)
Det finns en lokal tävling som pågår där vinnaren är den som simmat in flest gånger den vägen under säsongen. En av veteranerna på Kuau har fyra poäng. Ingen kul tävling!

Vet inte hur mycket hjälp Ola och Johan utgjorde förutom moraliskt stöd för gubben tog sig iland för egen maskin!

Sedan hem för att "fira" att Foppa skulle åka hem. Lillkillen bjöds på Ox-Filè med bakpotatis, vitlökssmör och rödvinssås. Hade tänkt skriva lite om såsen men händelsen känns fortfarande lite för infekterad för att jag ska orka röra i den. Skulle ha rört i såsen istället. OK short-version. 3 timmars jobb med reducering av rödvin med färska kryddor. Skulle sedan montera såsen som det heter. Röra i smör för vanliga dödliga. Efter att man monterat den och i mitt fall sötat den är den klar. Jag glömde den på plattan med lågan på. BRÄND!
Tror egentligen att det var sockret jag adderade som brändes...

Men.... Ox-Filè vart ialla fall grym... Bitarna var enorma och vid var rätt dästa .... Goodnight!

Ifrån matordlistan...
"Montera - förhöja smaken på en sås eller soppa genom att tillsätta smör eller grädde under vispning precis före servering.
"

No comments:

Post a Comment