Tuesday, January 27, 2009

Aldrig varit så glad för...

riktigt dåligt väder!

...(missa inte sent inlagda vindsurf superdag 2)...

Denna dag bjöd på regn, regn och regn i kubik...
Det som gjorde det så perfekt var att det var regnet som skulle ha kommit på eftermiddagen dagen innan, alltså precis före bröllopet.

Bring it on! Lätt bakis småslöade vi på hotellet fram till utcheckningen med frukost på rummet. V fick en choklad med vispgrädde som innehöll energi för en vecka. För hans del fram till lunch då det var dags för krabb-burgare. För oss normala människor är det vanliga hamburgare men det låter mycket roligare med krabb-burgare så ok...

Efter ett insider-tips från Foppsen så testade vi för första gången Jack-in-the-box. Klart bättre än McDonnalds! Iofs inte så svårslaget men ialla fall. Drivethrough:en blev det. Synd att alla Amerikanska snabbmatskedjor envisas med att anställa folk som inte kan prata engelska och dessutom envisas dom med att sätta upp sämsta mikron/högtalare som går att frambringa..

Helt omöjligt att beställa.. Har ni testat vet ni vad jag menar...

Annars kan ni lyssna på Tenacious D - Fast food interlude ifrån deras förra skiva. Den "underdriver" nästan problemet...Rated PG15, Parental guiding that is! :-)


Och... Så var det äntligen dags för en oromantiserad bild av verkligheten här på Maui. För att ge lite motvikt till alla blå fluff himlar och exotiska stränder som visas upp testar jag med en jämförande bild på Mamas fishhouse.

Gårdagens sanna version följt av turistversionen!

Middag på hemmaplan med den förlorade sonen åter i hemmets trygga vrå (Foppa alltså :-)) på middag. En skum version på Chicken-Noodle wok. Blandade friskt och lyckades precis rädda den med lite sweet-chilli på slutet... Dont try this at home!

F's Crazy style chicken noodle disaster
* Strimlad kyckling
* Nudlar
* Wokgrönsaker
(så här långt under kontroll)
* Hoy-sin sås
(forfarande bra smak)
* Szeschuan sås
(helt ok, börjar bli starkt)
* Blackbean Soy sås
(nu är nog dom flesta smaker representerade och härifrån bär det utför)
* Lite sweetchilli
(inget händer)
*Vitlök
(L's förslag... Kanske går det lätt uppått)
* Lite mer av ovannämnda såser


Skriver inte ut några måttangivelser det slutar ialla fall på samma sätt. Ni förstår... Ingen sa något under middagen... OK överdriver lite men Foppa har kommit fram till att man läser både hans och våran blogg och delar med två så framkommer sanningen.

L lagar mat ikväll!

No comments:

Post a Comment